utorok 27. januára 2015

Dishonored

Byť obvinený z niečoho čo ste nespravili - to dokáže človeka naštvať. A vždy Vás bude prenasledovať takmer jedna, jediná myšlienka : pomsta. Pomsta je druhé meno hry Dishonored. Hlavný protagonista hry, Corvo Attano, bol kedysi hlavným ochrancom cisárovnej. Tú však zabili nájomní vrahovia - assassini. Cisárovná Vám umiera v náručí, a hovorí posledné prianie : aby ste zachránili jej dcéru Emily, dedičku trónu. Všetci ostatní ochrancovia prichádzajú zdesení. Všetci vinia Vás, za to čo ste nespáchali. A tak sa vydávate na svoju cestu pomsty a záchranu Emily. Hra beží na Unreal Engine 3 s dobrou optimalizáciou, na rozbehnutie hry nepotrebujete špeciálne dobrý počítač, stačí mať 3GHz procesor, 4GB RAM-ku, a 9GB voľného miesta na disku.

Zdroj : epicbattleaxe.com


Celá hra je zasadená v steampunkovom meste Dunwall. Kedysi to bolo sídlo kráľovnej, no dnes je to iba upadajúce mesto, postihnuté potkaním morom. Architektúra je inšpirovaná viktoriánskym anglickom, a Amerikou v 18. storočí. Mesto navrhol a zhotovil Viktor Antonov, tvorca legendárneho City 17, z hry Half-Life 2. Zaujímavosťou je, že Vaše správanie má vplyv na celé mesto : ak sa rozhodnete pre cestu neľútostného vraždenia, mor v meste sa zhorší. V hre je perfektne naprogramovaná A.I, aj po najmenšom podozrení prehľadáva miesto. Celá hra sa skladá z 9 hlavných misií, no ak by ste ich ukončili predčasne, hra niekedy ponúka aj vedľajšie misie. V hre je jednoduchší RPG systém, stačí zbierať runy (Runes) alebo "kúzelné kosti" (Bone Charms). Tým získate možnosť odblokovať špeciálne schopnosti ako zastavenie času, prevteľovanie a iné.

 
Zdroj : digitalspy.com
V prípade, že prejdete hlavnú kampaň a stále nemáte dosť z univerza Dishonored, je tu stále možnosť dokúpiť si DLC. The Knife of Dunwall, a Brigmore Witches, sa zaoberajú Daudom, vrahom cisárovnej. V Dunwall City Trials máte možnosť otestovať svoje schopnosti - ako tichý zabijak, alebo ako bežec. Posledné "DLC" - Rat Assassin, je obdoba Fruit Ninja. V tejto hre však nesekáte ovocie, ale potkany. Hru Rat Assassin je možné stiahnúť zadarmo na zariadenia s iOS. Hra Dishonored stojí na Steame 14,99€, no v zľave stojí aj 3,74€.

Celkové zhodnotenie:

Plusy:
+ Pekná grafika
+ Optimalizácia
+ Celkom veľké a otvorené priestory

+ Možnosti, výber vlastného štýlu hrania
+ Rozšírenie obsahu pomocou DLC
Mínusy:
- A.I môže robiť niekedy problémy


MOJE HODNOTENIE: 98%

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára